Szombat délután a kórházban megszületett Szabó Lilla, az új év első hatvani babája. Az újszülött 3900 grammal és 57 cm-rel jött a világra, az anya és a baba mindketten jól vannak.

A kislány az édesanya és édesapa első gyermeke, akik nagyon várták már, hogy megérkezzen hozzájuk a gyermekük. – Otthon már minden készen áll ahhoz, hogy Lillával elkezdjük a közös életünket. A nagyszülők és az apuka is alig várják már, hogy haza érjünk – mondta Püspöki Mónika, a gyermek anyukája. Hozzátette: Lilla egyelőre nagyon jó baba, keveset sír, azonban sokat eszik.

Az újszülöttet Horváth Richárd polgármester és Lestyán Balázs alpolgármester személyesen is köszöntötték. A városvezetők ez alkalomból egy ajándékcsomagot is vittek a kicsinek, és örömmel beszélgettek az édesanyával a gyermekről.

Horváth Richárd polgármester elmondta: mindig nagy öröm, ha a családba új élet érkezik, a gyermeknek és szüleinek nagyon jó egészséget és sok boldogságot kívánnak. – A városvezetés mindent megtesz azért, hogy a felnövekvő gyermekek Hatvanban találják meg a céljaikat, itt képzeljék el az életüket, és váljanak boldog emberré. Egészen a bölcsődétől kezdve fontos számunkra az oktatás színvonala, a munkahelyek teremtése, amely segítheti az ő kiteljesedésüket felnőttként is – mondta Horváth Richárd, polgármester. Hozzátette: a babakötvény továbbra is igényelhető minden hatvani baba számára, ez 40.000 Ft-ot jelent a családoknak.

Tavaly a hatvani kórházban 537 gyermek látott napvilágot, így ez 48 születéssel többet jelent, mint 2017-ben.

Fotó: Albert Péter