Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testülete 18/2016. (VII.01.) önkormányzati rendeletével módosította a közterületek használatáról, valamint a parkolóhelyek létesítéséről és használatáról szóló önkormányzati rendeletét.

A módosítás – mely kiterjed a játszóterek használatára vonatkozó szabályok változtatására – 2016. július 4-én lépett hatályba.

Az új rendelkezések értelmében a játszótéri eszközök, sporteszközök kizárólag a rendeltetésüknek megfelelően, az állaguk megóvása mellett használhatók szülői, kísérői felügyelettel vagy anélkül, de a szülő, gondviselő felelőssége mellett.

A játszótéri játékokat, eszközöket 14 éven aluli gyermekek használhatják azzal, hogy használatuk során figyelembe kell venni a játszótéri eszközökön vagy e célból kihelyezett táblán feltüntetett súlykorlátozó előírásokat is. A játszótérre üveget, sérülést, balesetet okozó tárgyat bevinni, játszótéren dohányozni, alkoholt vagy más bódító hatású anyagot fogyasztani, szemetelni, valamint a játszótéri eszközöket beszennyezni tilos.

A fenti szabályok betartását a Hatvani Közös Önkormányzati Hivatal közterület-felügyelői fokozottan ellenőrzik. A szabályok megszegése esetén szabálysértési vagy más hatósági eljárás lefolytatásának van helye.

A gyermekek megóvása érdekében, valamint vagyonvédelmi okokból kérjük a Tisztelt Lakosságot a játszóterekre vonatkozó szigorúbb szabályok betartására – olvasható a hatvani önkormányzat közleményében.