Az elmúlt négy nap csakis a labdarúgásról szólt a Hatvani Kodály Zoltán Értékközvetítő és Képességfejlesztő Általános Iskola tornatermében. Izgalmas mérkőzésen vannak túl a női és férfi futballcsapatok egyaránt. Szerdán a hölgyek meccsei nyitották a 38. Karácsonyi Labdarúgó Kupát s már aznap eldőlt, hogy a legjobb női csapat a Kelen SC lett. Csütörtök óta a férficsapatok selejtezője zajlott. A legizgalmasabb napnak a szombat ígérkezett, ugyanis itt már a torna legjobb csapatai mérkőzhettek meg egymással. A bronzéremért a Kex Autósiskola és a Vamav csapatai vívhattak meg egymással. Végül hatalmas gólok és kemény harc után 7:4 eredménnyel a Vamav csapata győzedelmeskedett.

A döntőben a Perla-X&KVZOO és a Surci-Bau Kft. csapatainak szurkolhatott a közönség. A meccs sokáig a kiegyenlített erőviszonyokról szólt, de az első félidő nyolcadik percében megszületett az első gól, amit Ódé Norbert lőtt be. A nyolcadik perc a második félidőben is szerencsét hozott a Surcinak, mert a labdarúgó ismét egy sikeres gólt rúgott az ellenfélnek. Így a meccs végére 2:0-ás győzelemmel a Surci-Bau Kft. lett az idei év legjobb férficsapata a karácsonyi kupán.

Surányi Gábor, a csapat kapitánya elmondta: a siker titka az, hogy egy tizenöt éve összeszokott, változatlan közösség játszik együtt, ahol a bizalom kölcsönös egymás iránt. Hozzátette: közösen a válogatott szinte sosem gyakorol, ilyenkor decemberben hagyományszerűen összeáll a csapat és játszanak egy jót együtt. A győzelemnek nagyon örültek, mert úgy érzik, mindvégig keményen küzdöttek és komolyan vették a versenyt.

A bajnokságon kitüntették a legjobb játékost is, aki Kiss István, a Vamav játékosa lett. A gólkirály címet tizenhét góllal Karácsony Dávid, a Kex Autósiskola sportolója szerezte meg. A torna fair play csapataként a Kex Autósiskolát tüntették ki. Szintén e csapatból került ki a legjobb kapus is, aki Tolnai Gábor volt.

Ofella Zoltán, az FC Hatvan elnöke így összegezte az idei bajnokság eredményeit: mint minden évben, idén is sikerült nagyon színvonalas csapatokat összeválogatni, akik között vannak magyar első osztályban futballozó, sőt válogatott labdarúgók is. Célunk, hogy ezt a magas szintet évről évre tartani tudjuk, s jövőre már a hatvani sportcsarnokban adjunk még nagyobb színvonalat a karácsonyi labdarúgó kupának.

A hagyományokhoz híven a döntő mérkőzések előtt az utánpótláscsapatok is pályára léptek, ahol az FC Hatvan és a Szent István Általános Iskola sportolói közösen első helyezést, míg a Góliát Hatvan és Hort U9-es labdarúgói második, illetve harmadik helyezést értek el.