Vidám hangulatú estre invitálta a közönséget Straub Dezső színművész a Hatvany Lajos Múzeumba. A horgászat nagykövete a halak ürügyén érkezett a városba. Saját bevallása szerint évtizedek óta nagy rajongója a horgászatnak, legutóbb egy országos versenyen is megmérettette magát, ahol a harmadik helyen végzett. A színművészt a legtöbben a Vidám Színpad előadásaiból ismerik, azonban több ezer darabban játszott és a televíziócsatornák indulásakor is láthatták már a nézők. Leginkább a humor világában érzi otthon magát, de operett-előadásban is megmutatta tehetségét, és a rendezést is kipróbálta már. Véleménye szerint most sokkal nehezebb helyzetben vannak a fiatal színészek mint ők voltak, hiszen most több száz csatorna műsora közül válogathat a néző, és a színházba is ritkábban jutnak el az emberek.

– Mi könnyebb helyzetben voltunk, mint a mostani művészek. Emlékszem, mikor Szécsi Pali elénekelt egy dalt a tévében szerda este, és csütörtökre az egész ország ismerte. Most inkább egy adott réteg körében lehet igazán sikeres egy előadó – fogalmazott.

Az este folyamán a színművész humoros történeteken keresztül mesélt az életéről, és azt is elárulta, hogy főzni ugyan nem tud, zsűrizni azonban többször is meghívták már, aminek szívesen tesz eleget.