Gondtalan fürdőzéssel zárják a tanévet az általános iskolás gyerekek. Az egész éves tanulás és számonkérések feszültségeit ugrálásban, lubickolásban és labdázásban vezetik le, a legtöbb intézményben a tanév utolsó napjai már a vakációra való ráhangolódásról szólnak. Kedden a Hatvani Kossuth Lajos Általános Iskola látogatott ki a fürdőbe, akik 400 gyermeket hoztak ki a strandra. – Már hagyomány, hogy a tanév utolsó hetén kijövünk a gyerekekkel a strandra és velük együtt játszunk, pancsolunk, és hátra hagyjuk az egész év fáradalmait – mondta Varsányi Gábor, Diák Önkormányzatot támogató pedagógus.

A gyerekeknek pedig nagyon örültek a strandolásnak, ez a nap valóban az önfeledt mókáról szólt nekik. – Nagyon szeretek kijárni a hatvani strandra, apukámmal nyáron sokat fogunk ide jönni – mondta Gudmon Donát, Kossuth iskolás tanuló.

Horváth Lili és Ceglédi – Fazekas Emma is jól érezték magukat a strandolásban.  – Nagyon jó ez a mai nap, a legjobban a gyerek medence tetszik nekünk, de jártunk már a meleg vízben is, ott is sokat pancsoltunk – részletezték nagy örömmel élményeiket a lányok.

A város többi általános iskolája sem maradt ki a fürdőzésből, hétfőn az ötös iskola fürdőzött, míg ma a Szent István Általános Iskola strandol a gyerekekkel. A tanév utolsó hete valamennyi intézményben színes és változatos programokkal telik el.

Fotó: Albert Péter