Gyülekeztek az emberek a nemzetiségi önkormányzat székhelyénél, strandbelépőt osztottak. Az ingyen jegyeket azok a rászorulók vehették át, akiknek anyagi terhet jelent a nyári kikapcsolódás. Kovács Annamária párjával és gyermekével megy majd a Hatvani Strandfürdőbe. – Tavaly is kaptunk jegyet, amiért hálásak vagyunk, ugyanis számunkra ez egy nagyon jó lehetőség. A kislányom volt az iskolájával a strandon, és nagy szívfájdalma volt, hogy a szülei nem lehettek vele. Ki fogjuk használni a jegyet, egy nagyon jó családi program lesz – részletezte Kovács Annamária.

Összesen száz családi jegyet osztottak ki, ami azt jelenti, hogy 400 fő látogathatja meg díjmentesen a strandot. – Ezeket szociálisan rászoruló családok részére szoktuk átadni, akinek megterhelő lenne kifizetni ezt az összeget. Ezzel is segíteni szeretnénk őket, hogy a háztartásban maradjon az a pénz, amit a belépőjegyre fordítanának – foglalta össze Baranyi Béla, a Hatvani Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke.

A nemzetiségi önkormányzatnál dolgozók további akciókat is szerveznek. Az idősebb generációnak egy szolnoki utazással készülnek, ahol a 100 Tagú Cigányzenekar koncertjét hallgathatják meg. Az iskoláskorú fiatalokat pedig a tervek szerint kirándulni viszik majd a közeljövőben.

Fotó: Albert Péter