Megtartották a novemberi testületi ülést a képviselők Hatvanban. A kiegyensúlyozott és stabil költségvetés eredményeként, a többi között, a Horváth Mihály út egy szakaszának a felújításáról is döntött a grémium, amely önkormányzati önerőből valósulhat meg – mutatott rá Horváth Richárd polgármester:      

„Amikor összeraktuk a költségvetést, akkor ez a biztonság költségvetése volt. Minden eshetőségre próbáltunk felkészülni, ezért nagyon szigorú gazdálkodást vártunk el a cégeinktől, az intézményeinktől, az önkormányzattól, a hivataltól. Ennek az egyik eredménye, hogy most dönteni tudunk a közbeszerzésben a Horváth Mihály út elejét érintő zöldfelújításról is.”

A képviselők megszavazták a Hatvan Város Roma Nemzetiségi Önkormányzatának támogatásról szóló előterjesztést, döntöttek új parkolóhelyek létesítéséről és használatáról, valamint zárt ülésen tárgyalták az önkormányzat által üzemeltetett háziorvosi és házi gyermekorvosi körzetek működését. Horváth Richárd kiemelte, a cél az volt, hogy a hatvaniakat egy stabil rendszerű, alapegészségügyi ellátás szolgálja:

„Nem az önkormányzat döntései miatt van kevesebb háziorvos, vagy gyerekorvos. Ugyanakkor nekünk minden követ meg kell mozgatni annak érdekében, hogy ez az egészségügyi szolgáltatás rendben legyen a városban. Köszönöm a kollégáimnak, és Lestyán Balázs alpolgármester úrnak, hogy kitartó munkával hozzájárultak ahhoz, hogy ez a helyzet rendeződjön. Most arról döntöttünk, hogy a gyermekorvosi ellátás, új orvosok bevonásával, megoldódjon Hatvanban.”

A testületi-ülésen – egyebek mellett – megválasztották a Hatvani Helyi Választási Bizottság tagjait, akik a munkájukhoz szükséges esküt is letették a városháza dísztermében.  

Fotó: Albert Péter