Hatvani, lőrinci és selypi óvodások gyűltek össze a lőrinci műfüves pályán szerda reggel. A Magyar Labdarúgó Szövetség Grassroots fesztiváljának lényege, hogy a fiatalok jól érezzék magukat és mindenki részt vegyen a játékban. Ezen az eseményen nemcsak mérkőzésekbe kapcsolódhatnak be, hanem külön foglalkozások keretében képesség- és készségfejlesztő gyakorlatokat is végezhetnek az óvodások.

– Alapvetően a játék a kiindulópont, de vannak 1-1, 2-2 és 3-3 elleni mérkőzések, de létszámhátrányos helyzeteket is próbálunk – részletezte Kovács Szilveszter, az MLSZ Grassroots igazgatója.

Dénes András, az MLSZ női szakág vezetője elmondta: ezen a programon a fiúk és a lányok együtt, közösen vesznek részt, mivel a szervezők fokozottan ügyelnek arra, hogy ez a sport mindkét nem számára ugyanolyan élvezetes legyen.

A gyermekek nagyon élvezik ezt a foglalkozást, sokan már ilyen fiatalon komolyan veszik a sportot. Kiss Áron Norbert kiemelte, hogy neki a szabadrúgás tetszik a legjobban, kedvenc játékosa pedig Messi.

A rendezvényt két külön napon tartják Lőrincin, ahol az önkormányzat térítésmentesen ajánlotta fel a műfüves pályát erre a célra. Víg Zoltán, a település polgármestere kiemelte: a város vezetése igyekszik mindenben támogatni a helyi fiatalok sportolását.

 

kezdőkép: illusztráció
forrása: google.com