Már a zord idő sem jó kifogás. Sem a tél, sem a fagy nem lehet kibúvó egy sportoló számára, így a 28. Yours Truly Nemzetközi Futáson a hatvaniak is részt vettek. A finn kezdeményezésű futóprogramot nem véletlenül télen hirdették meg. A kezdeményezés mottója szerint, a kihíváshoz csatlakozók fussanak annyit az év leghidegebb időszakában, amennyit eddig még soha. Czmorek Piroska, BSI futónagykövet viszont felhívja a figyelmet mindemellett a téli időjárásnak megfelelő, réteges öltözetre. A szükséges kiegészítőkkel akár hóban is bárki űzheti szenvedélyét, a futást. A szabály, hogy valójában nincs is szabály. Ahol, amikor és akinek kedve van, szabadban, edzőteremben, terepen vagy betonon, január vagy február utolsó hétvégéjén, fusson vagy gyalogoljon 5 és 50 kilométer közötti távot. – Az öt-, a tíz- és a huszonöt kilométeres távok a 32-es menti kerékpárúton lettek kijelölve – mondta Czmorek Piroska, BSI futónagykövet, folytatva: a rövidebb útvonal a városi uszodától a Sóderos tóig, a hosszabb pedig a jászfényszarui Samsung parkolójáig tart, s vissza.

Hozzátette: az 50 km-es távot futó egyetlen jelentkező hajnalban kezdte az első 25 kilométerét, majd a táv második felét a csapattal fejezte be.

A regisztráció egy virtuális helyszínen történt, ahol az eredmények feltöltése is becsületbeli alapon működött. A kihívás teljesítése után – a 25 vagy 50 kilométeres távot futók – oklevelet nyomtathattak ki maguknak a program internetes oldaláról.

 

Fotó: Albert Péter