José Ángel López Jorrín spanyol nagykövet Hatvanba látogatott hétfőn. Horváth Richárd polgármesterrel és Szinyei András, valamint Lestyán Balázs alpolgármesterekkel tárgyalt. A város kiemelt beruházásait és a településfejlesztési terveket Horváth Richárd ismertette a megbeszélésen. A polgármester kiemelte, hogy jó a kapcsolata a városvezetésnek a helyi cégekkel, és folyamatosan arra törekednek, hogy előnyös feltételeket teremtsenek a társaságoknak. Horváth Richárd kitért arra, hogy hangsúlyos célként fogalmazták meg az ipari park bővítését, hiszen ennek köszönhetően más fontos területeket is tudnak a jövőben fejleszteni a városban.

– Nagyon előremutató megbeszélést folytattunk, remélem, hogy a jövőben több alkalmunk lesz még egyeztetni. Felajánlottuk a spanyol befektetőknek a hatvani ipari parkot – közölte a polgármester.

José Ángel López Jorrín spanyol nagykövet leszögezte, hogy Hatvan szemmel láthatóan egy fejlődő város, a település fejlesztésére vonatkozó terveket ígéretesnek ítélte. Hatvan könnyen megközelíthető, a közlekedési lehetőségek kivételesek a nagykövet szerint, amely vonzó lehet azoknak a nagyvállalatoknak, amelyek Magyarországon szeretnének letelepülni.

– A spanyol befektetőknek fontos, hogy jelen legyenek Magyarországon, a hatvani ipari parkot ajánlani fogom a cégeknek, hiszen itt egy kedvező környezetet biztosítanak a társaságoknak – fogalmazott José Ángel López Jorrín.

A spanyol nagykövet a Hatvani Bajza József Gimnáziumban megnyitotta Ángel Sanz Briz életét bemutató kiállítást. A spanyol diplomata több mint 5000 magyar zsidó életét mentette meg a vészkorszakban.