Ma tovább folytatódott a két napos hatvani sörfesztivál. Délután gyerekprogramokkal várták az érdeklődőket a Népkertbe, ahol többek között csillámtetoválással, arcfestéssel, kézműves foglalkozásokkal szórakoztatták a kicsiket. Az adrenalin kedvelőinek sem kellett lemondani az élményekről, a hatalmas vidámparki játékok egész este pörgették a hangulatot. A délutáni koncertek előtt pedig egyre többen érkeztek a Népkertbe. A csülök, a mátra lepény, a kolbászok egész este nagyon jól fogytak, de a program fő mozgatórugója mégiscsak a sörkülönlegességek, az idén egyedülálló módon kiállított pálinkaudvar, illetve a fergeteges koncertek voltak. A bulit a Rico x Miss Mood duó kezdte, akikre már 18 órára óriási tömeg érkezett. Az együttes az elmúlt évek legfeltörőbb zenekarának számít a hazai zenei iparban, a Vihar című videoklipjüket eddig 22 millióan nézték meg. A két zenészt külön-külön és együtt is szereti a közönség, a közösségi portálokon tömegek követik öltözködési trendjeiket, a tetteikkel hatással vannak a fiatalokra. A gyöngyösi származású énekesek azonban tudatában vannak ennek, mint mondták: a sikert alázattal próbálják viselni, számukra továbbra is a szívből jövő zenélés és a közönség szeretete számít. – Hosszú évek óta nagyon sokat dolgozunk azért, hogy sikereket érjünk el. Igyekszünk a jövőben is egyre jobb számokkal szórakoztatni a rajongóinkat. Figyelünk az igényes megjelenésre és a bulik jó hangulatára, felelősséget érzünk a közönségünk iránt – mondta Vaszil Erik, Rico és Mező Dorottya, Miss Mood.

A bulit a Soulwave zenekar folytatta, akik az elmúlt években számtalan hazai zenei díjat vehettek át munkásságukért. A Kalandor című dal előadója, Fodor Máté elmondta: holnap új dallal jelentkeznek be a rajongóiknak, de ma még ezt nem adják elő ezen az estén, szeretnének igazi meglepetést okozni a rajongóiknak. – A nyár nagyon pörgős volt nekünk is, rengeteget dolgoztunk, csodálatos közönségünk volt mindenhol. Mi a csapattal megbecsüljük a sikert, volt amikor húszan voltak kezdetben a koncertünkön, de egy hatalmas álmom, hogy egy napon az Arénát is megtöltsük. Nagyon messze járunk még ettől, de hiszem, hogy a kitartó munkának és az álmokért való küzdelmeknek meg lesz az eredménye – mondta az énekes.

Az este egyik legjobban várt zenekara azonban a Kowalsky meg a Vega volt, a hatalmas sátoron kívül is óriási tömeg várta a pop rock együttest. Volt olyan, aki már a koncert előtt órákkal elfoglalta a helyét, hogy a színpad előtt bulizhasson a bandával. Dalaikkal általában mély mondanivalókat üzennek a közönségnek, miközben hatalmas bulit csapnak a koncertjeiken. – Hamarosan egy új albummal jövünk ki, a dalok olyan igazi “Kowalsky meg a Vega” hangulatúak lesznek. Sokan mondják, hogy a zenénkkel az élet értelméről éneklünk, pedig mi egyszerűen csak hétköznapi élethelyzetekről, állapotokról dalolunk, nem akarunk egyetlen üzenetet sem erőltetni senki felé – mondta Balázs “Kowalsky” Gyula. Hozzátette: az idei év eddig is pörgős és tartalmas volt számukra, a zenekarral egész évben a 15 éves jubileumot ünnepelték.

Az, hogy mennyien rajonganak az együttesért mi sem bizonyítja jobban, hogy a koncert kezdése előtt csaknem 8000 ember volt a Népkertben, hogy együtt ünnepeljék a sörfesztivált és egy nagyot bulizzanak. – A koncertekre voltunk kíváncsiak, illetve a kézműves söröket ízlelgetjük. Nagyon finom a meggy és a barna ser is, az egész program nagyon tetszik – mondta Kovács Mária Cecília. Gyulai Gábor is szívesen kóstolgatta a söröket, de mint mondta, számára a kedvenc a hatvani búza ser marad, attól jobbat nem is keres. – Igazából csak úgy indultunk, hogy kinézünk ide a Népkertbe a barátokkal, de nagyon jó a hangulat, iszogatjuk a finom söröket, meglátjuk még mit hoz az este – mondta a hatvani férfi.

Az este a Rockn’ Rock Cats bulijával zárult.

Fotó: Albert Péter