Szikrákat szórt a diákok ujja az egyik bemutatóórán. Fizikai kísérleteket is kipróbálhattak a tanulók a Bajza József Gimnázium nyílt napján. Egy másik teremben már Bonaparte Napóleon élete volt a téma. A történelemórán pedig azt is mérték, mennyire figyelnek a nyolcadikosok, egy tesztlapot is ki kellett tölteniük. A magas szintű oktatás mellett a legtöbben azért keresik az intézményt, mert itt megtalálják az érdeklődésüknek megfelelő szakot. Tóth Eszter az idegen nyelvi képzés miatt választaná a Bajzát, Hajnal Gordonnak pedig a természettudományos kísérletek miatt tetszett meg az iskola.

A diákönkormányzat tagjai élménybeszámolót tartottak a diákéletről. Beszéltek a gólyaavatókról, a külföldi kirándulásokról és a táborokról is.

alb_4776

Pappné Dr. Forgács Edit igazgató azt mondta: a bajzások tanulmányi eredményei az elmúlt néhány évben folyamatosan javultak. Hozzátette: az iskolának minden esélye megvan arra, hogy hamarosan az ország legjobb 100 gimnáziuma között tartsák számon. A nyolcadikosok több szak közül választhatnak a Bajza József Gimnáziumban. Az igazgató hozzátette: céltudatos diákokat várnak az intézménybe. Ma több mint háromszázan voltak a nyílt napon, holnap még legalább ennyi érdeklődőre számítanak.

alb_4829