Szombaton nyílt napot tartottak a Hatvani Közösségi Felsőoktatási Képzési Központban. A programra sok érdeklődő eljött, hogy meghallgassák a BGE és BME képzéseinek részleteit. A hatvani képzési központ lehetőséget biztosít a Budapesti Gazdasági Egyetem Külkereskedelmi Karának kihelyezett, önköltséges képzése keretében Gazdálkodási és Menedzsment Felsőoktatási Szakképzésre, mely az országban egyedülállóan Digitális Üzleti Szolgáltatások specializációval indul. Ez a szak többek között felkészít a lean menedzsment és a logisztika ipar 4.0 környezetben megvalósuló XXI. századi kihívásaira. Emellett lehetőség nyílik jelentkezni a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Karának kihelyezett Villamosmérnöki BSc képzésére is, ahol a mikroelektronikai tervezés és gyártás sajátítható el.

Tevesz Gábor, a BME oktatási dékán helyettese elmondta: óriási hiány van mérnökökből az egész országban, gyakorlatilag alig végeznek a hallgatók az egyetemen, máris munkával és versenyképes fizetéssel kínálják őket. Hozzátette: A Hatvanban zajló képzést különösen sikeresnek tartja, a tapasztalatok szerint a lemorzsolódás aránya nagyon kevés az oktatási központban. – A Bosch vállalattal sikerült egy hatékony megállapodást kötni munkaidő és más feltételek tekintetében, így joggal mondható , hogy olyan szakember gárdát állítanak a képzés mögé akik mindannyian elszántak, motiváltak és pozitív eredményeket érnek el évről évre – közölte Tevesz Gábor.

Az előnyök között szerepel az is, hogy munka mellett is elvégezhetők a tanulmányok a pénteki és szombati oktatás miatt. Akik pedig nem rendelkeznek munkával ez idő alatt, az intézmény vállalati partnerei már a képzés ideje alatt munkalehetőséget kínálnak számukra. Az itt megszerzett diploma egyenértékű az egyetemek budapesti karain megszerezhető oklevéllel.