A tél időszakban a rossz időjárási körülmények miatt fokozottan figyelni kell mind az autósoknak, mind a járókelőknek. Azalatt a pár nap alatt, míg csúszósak voltak az utak több baleset is történt Hatvan környékén az autópályákon, valamint a fő- és mellékutakon is. Azonban nemcsak gépkocsival, hanem gyalogosan és kerékpárral történő balesetekhez is számos alkalommal riasztották a mentőket. Szabó László, a Hatvani Mentőállomás vezetője szerint, ezek a balesetek egy kis körültekintéssel megelőzhetőek lehetnének.

– A kerékpárosok nagyon sokszor figyelmen kívül hagyják, hogy jegesek az utak, így könnyen megcsúszhatnak. Ha elesnek és eltörik valamijüket, nagyon sokszor azt tapasztaljuk, hogy megterhelik a törött végtagokat. Ilyenkor az a legjobb, ha nem mozgatják, hanem a talált helyzetben rögzítik – tájékoztatott Szabó László.

Hozzátette, hogy ha valaki rááll a törött végtagokra, akkor sok esetben egy egyszerű törésből, elmozdulásos törés keletkezhet, amit csak műtéttel lehet helyrehozni. Ezért a mentőállomás vezetője arra kér mindenkit, hogy ilyen esetekben értesítsék a mentőket, hiszen nekik vannak olyan eszközeik, amikkel ezeket a rögzítéseket meg tudják oldani.