Előző évekhez hasonlóan most is sok érdeklődőt vonzottak a szakemberek előadásai, akik az emlőrákról, és a hosszú élet titkáról tartottak prezentációt a Magyar Rákellenes Liga rendezvényén, Hatvanban.

Horváth Richárd polgármester beszédében elmondta, a gyógyuláshoz a család, és a közösség segítségére is szükség van. –Fontosnak tartom, hogy ebben az időszakban a család és közvetlen környezet támogatást nyújtson. – fűzte hozzá.

Dr. Vass László patológus, a Flór Ferenc Kórház főorvosa is elfogadta a szervezők meghívását, aki arról beszélt hogyan alakulhat ki az emlőrák, és milyen elváltozásokat mutat a szervezetben.

Dr. Demeter Jolán, a Magyar Rákellenes Liga elnökhelyettese kiemelte, évente több mint hétezer nőt érint a daganatos megbetegedés, de helyes életmóddal, és napi fél óra mozgással sokat tehetünk egészségünk megőrzéséért.

Kiemelte, tapasztalatai alapján, még mindig arról tud beszámolni, hogy Magyarországon nagyon kevesen mennek el a szűrővizsgálatokra.

Az előadások után a résztvevők figyelemfelkeltő sétára indultak a városban. Az útvonal a művelődési háztól a Meszlényi-híd lábánál található tóig tartott, ahol a jelenlévők rózsaszín léggömbjeiket egyszerre engedték a magasba.

Varga Dalma