Sánta Gyula Hatvan emblematikus alakja, évtizedeken át nagyon sokat dolgozott a városért, kiemelkedően sokat tett a sportélet fellendítéséért, a labdarúgásért. Csaknem 40 éven át nem lehetett elképzelni nélküle egyetlen karácsony kupát sem, de folyamatosan benne volt a strandfoci bajnokságok szervezésében és lebonyolításában is. Tavaly decemberi halálával nagy űrt hagyott maga után. Rá emlékeztek meg az FC Hatvan pályáján, ahol összegyűltek sporttársai, szerettei, tanítványai. – Minden városban szükség van olyan emberekre, akik önzetlenül tesznek a településért. Általuk mindenki erősebbé válik. Gyula bácsi pontosan ilyen ember volt. Köszönöm neki mindazt, amit Hatvanért és a hatvaniakért tett – fogalmazott Horváth Richárd polgármester.

Offela Zoltán, az FC Hatvan elnöke azt mondta: mindannyian büszkék lehetünk Gyula bácsira, mert egy végtelenül bölcs ember volt, aki mindig tudta mikor, kinek mit és hogyan kell mondania. Általa épült a közösségünk.

A Sánta Gyula általi tisztelet jeléül pedig egy műfüves pályát neveztek el róla: a kerítésen egy tábla jelzi ezt, alatta pedig egy képpel állítanak emléket a névadónak. A leírásban egy QR kód is szerepel, ami az FC Hatvan oldalára visz, ahol pedig bővebben lehet olvasni Gyula bácsi életútjáról.

Fotó: Albert Péter