Ismét a Grassalkovich Művelődési Ház adott otthont a sakkversenynek. Ebben az évben is több településről jelentkeztek versenyzők, hogy képviseljék a lakóhelyüket. Az eseményen a kicsik és nagyok egyaránt megmérettetek magukat. A résztvevők koncentrációját jól mutatta a csend és a feszült figyelem, ami a játszmák közben tapintható volt.

A Heves Megyei Sakkszövetség elnöke szerint, nagyon sok jó képességű fiatal vett részt a versenyen és nagyon erős az idei mezőny.

-A szövetség tagjai tudomására jutott, hogy itt hatvanban zajlik egy kezdeményezés a sakkverseny kapcsán. Nagy örömmel álltunk a városi szervezet mellé, hogy segítsünk a szervezésben. Büszkék vagyunk rá, hogy ilyen színvonalas programot hoztunk össze mondta – Barna Nándor, a Heves Megyei Sakkszövetség elnöke.

Sós Barnabás elmondta, fontos a sakk hagyományait ápolni, ezért a jövőben is igyekeznek majd hasonló eseményeket szervezni.

– Nagyon sokan eljöttek az idei megmérettetésre. Harmincnyolc felnőtt versenyző érkezett. A fiatalabb korosztályból pedig tizennyolc résztvevő van jelen. Célunk, hogy jövőre sokkal nagyobb rendezvényt szervezzünk- részletezte Sós Barnabás, a Hatvani Sakk Kör elnöke.

Majoros Rózsa a felnőtt kategóriában a negyedik helyezést érte el, illetve a legjobb ifjúsági versenyzőnek járó díjat is bezsebelte.

– Óvodás koromban kezdett érdekelni a sakkozás. Nagyon szeretem játszani, szerintem izgalmas. Meglepődtem a mai eredményemen, kiemelkedően jól teljesítettem a versenyen – mondta Majoros Rózsa.

A megmérettetésre már hónapokkal ezelőtt elkezdtek gyakorolni a résztvevők, hogy játszmában a legjobb oldalukat hozzák.