Egy kiállítás megnyitóval vette kezdetét a vadászati múzeum szombati programsorozata. A fa lelke” című időszaki kiállításon Domonkos Tamás fafaragó mutatta be az alkotásait a közönségnek. A művész kezei közül az évek során több száz mestermű került ki, az alkotásainak fő témája pedig a vadászat. A Hungarikumok Napján Sági Szilárd látványfőzésén is részt vehettek az érdeklődők, valamint az elkészült ételt meg is kóstolhatták a résztvevők. A rendezvényen a Hagyományőrző Kelevézek segítségével, az érdeklődők megismerkedhettek a magyar népi hangszerekkel is, valamint különleges hagyományos öltözékeket is láthattak.
Lakatos Anna a Széchenyi Zsigmond Kárpát-medencei Magyar Vadászati Múzeum igazgatóhelyettese, mint mondta, a program célja, hogy jobban megismertessék az emberekkel a magyar termékeket, a magyar különlegességeket. – A „hungarikum” megnevezés egy gyűjtőfogalom, amellyel jelöljük magyarság csúcsteljesítményeit. Nagyon sok olyan termékünk van, amely egyedi és különleges és csak a mi országunkra jellemző, mi ezeket a csúcsteljesítményeket ünnepeljük itt a Hungarikumok Napján – részletezte.
A nap folyamán hungarikumokat árusító standoknál is sokan érdeklődtek, kézzel készített kerámiák, népies hímzéssel ellátott ruhadarabok, valamint kézműves csokoládék közül válogathattak a látogatók. A rendezvényen a magyar vadászkutyafajtákat is ismertették, mindezek mellett koncerteken is részt vehettek a látogatók.
Fotó: Albert Péter






















