A múlt héten sem volt hiány a programokból a Jam Gardenben. Magyarország első rockabilly bandája, a Rockin’ Rock Cats lépett fel pénteken. A még eredetibb rockabilly életérzés érdekében, még oldtimer autók is parkoltak a színpad előtt. Nagybőgő, gitárok és dobok gondoskodtak a sokrétű hangélményről. A tömegben a stílus alapjegyei a ruházatokon is felbukkantak. Míg a férfiaknál hátrafésült haj, felhajtott nadrágszár és bőrkiegészítők; addig a hölgyeknél a bő szoknyák, pöttyös- és leopárdmintás kiegészítők domináltak. Dóra Adrienn – az eseményhez megfelelően – pöttyös hajdíszben érkezett barátnőivel a bulira. – Előzőleg a Nyughatatlan koncertjén tomboltunk, most is itt a helyünk – mondta. A rockzenéért szintén rajongó Bernhardt Réka először volt a Grassalkovich Művelődési Ház szabadtéri szórakozóhelyén, de megjegyezte: feltétlenül rendszeresíteni fogják ezt a szokásukat barátaikkal, mert nagyon megnyerte tetszésüket a hely.

Az együttes tagjai egyhangúlag kijelentették, mindig hatalmas élmény Hatvanban fellépniük. Ugyanis, immár több mint húsz éve, Hatvanban alakult a banda. – A szeretet az, amivel itt többet kapunk, mint bárhol máshol – jegyezte meg Teddy. A saját szerzeményeik döntő többségét a gitárosuknak, Pepax-nak köszönhetik, aki elmondta: általában nem készülnek a koncertjeikre forgatókönyvvel, azt játsszák, amit a hangulat kíván.

Nem csak felnőttek, de gyerekek is buliztak a zenéjükre. Az sem jelentett gondot, hogy eleredt az eső, hiszen előkerülhettek a színes esernyők is. Rengeteg táncos lábú ember lépett a macskaköves tánctérre. – Mindig nagyon jó bulikat csinálnak – mondta Nagy Ferenc Bernárd, aki idén először látogatott ki barátaival a Jam Gardenbe, de a Daliba gyakran eljárt a Rockin’ Rock Cats koncertjeire. Csollák Dániel állandó vendége a kültéri szórakozóhelynek.  – Mindig élvezettel jövök ide a Jam Gardenbe, mert óriási bulik vannak itt. Jó közönség, vidám társaság: a változatos programok teljes mértékben kiszolgálják mindenki zenei igényét – fűzte hozzá. Másnap a Retro teraszon rap és a funky zene szólt.

A Jam Garden folyton új arcát mutatja: koncertek, bulik, filmvetítések, gyermekfoglalkozások vagy csak egy nehéz nap lezárása a barátokkal ugyanazon helyszínen. Csütörtökön délelőtt, ismét játszva tanulás a Szőnyegovival, este pedig a Pókember című filmet vetítik a kertmoziban. A péntek a hardcore bulié, ugyanis három együttes is – HCHC, MAGOR, AWS – színpadra lép. Szombaton FankaDeli underground hip-hop, akusztikus koncertjére várja vendégeit a Jam Garden.