Május elsején, míg a bográcsokban főtt az étel, a színpadon is zajlott az élet. Fellépett többek között a Liszt Ferenc Vasutas Nyugdíjas Klub, a Pulzus SE és a Salsások is. Bemutatót tartott a Hatvani Taekwondo Klub, valamint a Fortunások is, akik akrobatikus rock and roll műsort adtak elő. Horváth Richárd polgármester szerint a hétvégén mindenki megtalálhatta magának a megfelelő programot. – Lehetett főzni, zenét hallgatni, táncolni, szombaton pedig az autórajongóknak kedveztünk. Szeretnénk jövőre még mozgalmasabb programokat, hogy a hatvaniak még jobban érezhessék magukat május elsején – fejtette ki a polgármester.

A Népkertben lévő gördeszkapálya pedig szorítóvá változott, különböző harcművészeti bemutatókat tartottak ott. Volt, aki olyan jól szerepelt, hogy több díjat is átvehetett. A főzőverseny díjátadója és a civilszervezetek előadásai után, koncertek következtek. Igazi retro hangulat költözött a Népkertbe, először a Happy Gang lépett fel. A szívünkhöz kulcsot kérő együttes tagjai azt mondják, mai napig régi slágereiket kedvelik tőlük legjobban. – A műsorunk gerincét még mindig a régi slágereink képezik. Próbáltuk fejleszteni a repertoárunkat, hiszen azért hosszabb idő után léptünk újra színpadra. Bár az elején kicsit döcögve indultunk el, most már a legtöbb helyre visszahívnak minket – mondta Vitamin, a Happy Gang egyik tagja.

Ha már retro hangulat, akkor a Desperado sem maradhatott ki a sorból. A már felnőttkorba lépő, tizennyolc éve a pályán lévő együttes legnagyobb slágereit hozta el Hatvanba. Gábor Bernadett pedig azt is elárulta, hogy a következő lemezükre több énekessel is készült közös számuk. – Mivel tizennyolc éves a zenekar, ideje volt készítenünk egy best of lemezt. Ezen tíz régebbi dal fog szerepelni, emellett három új is. Lesz olyan, ahol Cozombolisszal és olyan is, ahol a Szatmári feat. Jucus formációból Jucussal éneklek egy közös számot – közölte.

A Groovehouse is fellépett Hatvanban május elsején. A közönség hatalmas tapssal fogadta őket, Judy, az együttes énekese pedig elmondta, szerinte mi a sikerüknek a titka. – Eléggé fülbemászóak a számaink, úgyis mondhatnám, hogy populárisak. Véleményem szerint, ha újra hangszerelnénk őket mai köntösbe, akkor még most is könnyedén megállnák a helyüket. Bár úgy gondolom, most sincsen velük probléma, hiszen amikor megírtuk őket, próbáltunk egy kicsit a jövőbe gondolkodni, amiért ma nagyon hálásak vagyunk – vélekedett Judy.

Az egész napos hatvani majálist pedig az Animal Cannibals koncertje zárta. Qka MC elmondta, hogy híres Takarítónő című slágerük miként született meg. – Fiatalkoromban gondolkodtam, hogy mi legyek, és kezembe akadt a Szakmák kézikönyve. Megfogadtam, hogy ahol először felcsapom, arról a foglalkozásról írok egy dalt. A péknél nyílt ki, így inkább maradtam a takarítónőnél – árulta el Qka MC. Azt is elmondta, hogy nemcsak humorral, hanem a folyamatos zeneírással tartják magukat formában Ricsipível, hiszen mai napig új slágerekkel rukkolnak elő.