A Sörfesztivál második napján is sokan kilátogattak a Népkertben felállított fűtött sátorba. A helyszínen árusok, finom ételek, italok, különleges sörök és koncertek várták az érdeklődőket. A délutánt a Follow The Flow indította. A fiatal tehetségek az elmúlt években letarolták a magyar könnyűzenét, ugyanis sorra készítik a slágereket.  A fiúk legújabb klipje a Nem tudja senki album Csak nélküled élem túl számához készült, ami egy gondolatébresztő és cselekvésre biztató dal, ugyanis a környezetvédelemről szól.

– Meglepő számomra, hogy nem realizálják az emberek, hogy visszafordíthatatlan károkat okozunk a természetnek. Nagyon sok időt töltök a friss levegőn, engem igazán az kapcsol ki, ha a nyüzsgéstől távol lehetek. Gyakran látom, hogy a civilizációtól mentes övezetekben is szemetelnek az emberek és ez nagyon elszomorító a számomra. Bízom benne, hogy még meg tudjuk állítani ezt a folyamatot és a jövőben mindenki odafigyel erre a fontos témára – mondta Szakács Gergő, a Follow The Flow tagja.

György Barbara elmondta, hogy nagyon kedveli a Follow The Flow zenéit, így örül, hogy a városban koncerteztek a srácok. – A barátommal érkeztem a Sörfesztiválra és nagyon jól érezzük magunkat. Tetszenek a koncertek is, illetve jó a hangulat – mondta György Barbara.

Az est folyamán az emberek egyre csak gyülekeztek a Népkertben, majd az Edda tagjai lépek a színpadra. A zenekar az ország egyik legismertebb rockbandája. Az együttes 1973-ban alakult Miskolcon, majd gyorsan nagy ismeretségre tettek szert. Pataky Attila, az Edda frontembere szerint Hatvan mindig a rock városának számított. – Emlékszem, amikor a régen játszottunk itt, hatalmasakat buliztunk a közönséggel. Koncert közben boldogságot szeretnénk adni az embereknek és ezt az értést visszük magunkkal mi előadók is. Nálunk ezek a bulik, nem egyszerű fellépések, ezek szertartások. Nagy áldás a teremtőtől, hogy Pataky Attila lehetek és részese vagyok ennek az egésznek – részletezte az Edda frontembere.

Árva Bence és baráti társasága Hajdúszoboszlóról érkezett Hatvanba, a csapat tagjai Edda rajongók. – Nagyon jól érezzük magunkat itt Hatvanban, a fesztivál színvonala megdöbbentően jó. Finomak az ételek és az italok, megkóstoltuk már a söröket is. Az Edda koncert miatt jöttük, nagyon szeretjük ezt a zenekart – mondta Árva Bence.

Az est további részében pedig Retro Disco várta a közönséget.

Fotó: Albert Péter