Június 25-én ismét megrendezik a Múzeumok Éjszakáját, amiből Hatvan kulturális intézményei sem maradnak ki. Az elmúlt évhez hasonlóan a Hatvany Lajos Múzeum is színes programokkal várja az érdeklődőket. Délután 4 órától előadásokon, múzeumpedagógiai foglalkozásokon, harci bemutatón és reneszánsz koncerten is részt vehetnek az érdeklődők.

Kökény Ferenc, a Hatvany Lajos Múzeum igazgatója, a Kommentár című műsorban kiemelte, az eseményen felnőtteknek szóló programokkal is készülnek. – A Csűrdöngölő mesekocsma is várja a látogatókat, ahol felnőtteknek szóló történeteket hallhatnak az érdeklődők. Mindezek mellett táncházzal is készülnünk – részletezte.

A Vadászati Múzeumban is izgalmas programokon vehetnek részt a látogatók délután 6 órától, egészen 10-ig. A Múzeumok Éjszakája során az állandó kiállításában különböző történelmi korokkal ismerkedhetnek a látogatók.

Nagy-Hanula Viktória, a vadászati múzeum igazgatóhelyettese, a Kommentár című műsorban elmondta, hogy a programon a vadászatot kiemelve, korhű ruhákban mutatják be az adott időszakokat. – Egy-egy kiállítótérben megelevenedik például a honfoglalás kora, a török hódoltság időszaka, a barokk kori gasztronómia, de találkozhatnak a kastély Hatvany-család korát idéző bálokkal, végül megérkezhetnek a modern vadgazdálkodás bemutatásához – emelte ki.

A Múzeumok Éjszakája ideje alatt a Vadászati Múzeumban megváltott belépőjeggyel a Hatvany Lajos Múzeum és a Cukorgyári Emlékház is látogatható, illetve a Hatvany Lajos Múzeumban megváltott jeggyel a Vadászati Múzeum is látogatható.

Mindezek mellett június 25-én délelőtt 11 órától, Szent Iván éji csodák címmel, a Grassalkovich Művelődési Ház Díszkertjében a nemezeléssel és az agyagozással ismerkedhetnek a kicsik. Továbbá egy bábelőadást is láthatnak.

Kezdőkép, illusztráció: archív