2007-ben alakult meg az Art Cafe formáció, az együttes azóta is nagysikerű koncerteket ad, azonban az eredeti felállásban utoljára 12 évvel ezelőtt játszottak együtt a zenészek.

A csapat jubileumi koncertjén újból az alapító tagok zenélnek majd, április 14-én, este 6 órától a Nagy Endre Rendezvényházban.

A koncerten a klasszikus zene mellett könnyűzenei slágerek és filmzenék is hallhatóak lesznek – mondta Ürmös László a formáció alapítója. – Lesz magyar filmzene. Karádytól is fogunk játszani és a Keresztapa című filmből is. Rockzenéből játszunk majd a Led Zeppelin-től a Stairway the haven-t. Klasszikus zenei részből Handel Passacaglia-t fogjuk játszani, ami nagyon ritka, vonós négyesben nem is nagyon szokták játszani. Bach-ot fogunk játszani. A populárisabb részben Beatles-t is játszunk majd – mondta. Ürmös László kiemelte, a koncert több szempontból is rendhagyó lesz. – Az egyik az, hogy 12 éve ültünk utoljára együtt a színpadon, így alakult meg az Art Cafe. Tulajdonképpen hárman alapítottuk, mert a Jónás Zoli egy évre rá csatlakozott hozzánk és azóta is velünk robog. A másik apropó, hogy ebben a struktúrában már Art Cafe-t már nem nagyon fognak hallani a hatvaniak – részletezte.     

Hozzátette, a változást követően sem maradnak majd Art Cafe nélkül a hatvaniak. Mindemellett az alapító tagok szeretnék, ha évente egyszer összejönnének egy koncertre.