Nagy volt a nyüzsgés az Újhatvani Római Katolikus Általános Iskolában csütörtök este, ugyanis a Fut60 csapata Halloween-futásra invitálta a testmozgás szerelmeseit. A résztvevők közösön készülődtek. Hátborzongató sminkekkel, és álarcokkal igyekeztek elérni, hogy igazán rémisztő látványt nyújtsanak. A táv öt kilométer, ám fodros szoknyában, menyasszonyi ruhában és maszkban kicsit nehezebb ezt megtenni, mint a szokásos sportfelszerelésben.

Czmorek Piroska BSI futónagykövet elmondta, a program célja, hogy a közösségi futással új élményt nyújtsanak az embereknek. – A rendezvény nem a teljesítményről szól. A hangsúly azon van, hogy a sport szeretetét népszerűsítsük, valamint, hogy egy még aktívabb futóközösséget hozzunk létre – részletezte Czmorek Piroska BSI futónagykövet.

A futók a közös bemelegítés után, elsőként a biciklis kalandpark felé vették az irányt, majd a belvároson áthaladva a Városháza volt a cél, végül a kiindulási pontnál találkoztak.

A Fut60 csapa tagjai a jövőben is terveznek hasonló eseményeket. November 9-én például a Bátor Tábor részére szerveznek jótékonysági futást.

Fotó: Albert Péter