A 2023-as Petőfi Sándor emlékév tiszteletére irodalmi versenyt szervezett a Liszt Ferenc Vasutas Nyugdíjas Klub. A vetélkedő feladatait az egyik olyan klubtag állította össze, aki maga is szereti a költészetet és verseket is szokott írni – mondta Berkes Jánosné.  – A klubunk szervezésében jött létre az esemény Karácsonyné Magdika, aki a klubunk oszlopos tagja és a vezetőségünk tagja és költő is. Az irodalmi verseny teljes anyagát ő állította össze – mondta.

Karácsony Jánosné azt mondta, igyekezett a kérdéseket úgy kidolgozni, hogy megtornáztassa a versenyzők agyát. – Hetvenéves korban egy ilyenre felkészülni az nem piskóta dolog. Ezért mondtam a csapatoknak is, hogy aki itt megjelent és felkészült a Petőfi vetélkedőre, az az én szememben már nyertes – részletezte.  

A vetélkedő feladatai kellően összetettre sikerültek – erről már a zsűri elnöke beszélt. Kökény Ferenc a Hatvany Lajos Múzeum igazgatója kiemelte, nem volt könnyű dolguk a versenyzőknek. – Van egy totó, amin le is mértem, hogy mennyit tudok. Volt, olyan kérdés, amire nem sikerült helyesen válaszolni. Továbbá van egy rejtvény, amelyben ismert versek utolsó két mondatát kell megtalálni. Az sem egyszerű – mondta.   

A megmérettetés közel két órán keresztül tartott. Majd ezek után ebéd következett, ezt követően pedig kihirdették az eredményeket. A harmadik helyen holtversenyben két csapat végzett. A Hevesi Nyugdíjasok Egyesülete és a Dunakeszi Nyugdíjas Kirándulók Klubja.

Második lett a Naplemente Nyugdíjas Klub. Az első helyért járó díjat pedig a Nagyréde Nyugdíjas Klub hozta el.

A következő hasonló program az Életet az éveknek elnevezésű esemény lesz, amit a Naplemente Nyugdíjas Klub szervez majd, április 24-én.    

Fotó: Albert Péter