Aki ma reggel kerékpárra pattant nemcsak azért örülhetett, mert tett az egészségéért, hanem mert ezért most ingyen reggelit is kapott. A város két pontján is csokis croissant-tal és almalével kínálták azokat, akik ezt a közlekedési formát választották. Újhatvanban a templom előtt állították meg a bicikliseket, akik örömmel fogadták a meglepetést. A bringás reggeli akciót az Európai Mobilitási Hét keretében szervezték meg, melynek célja a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése. – Tapasztaljuk a mindennapokban, hogy folyamatosan változik a klíma, és fontos, hogy odafigyeljünk a környezetünkre. Jelenleg minden második hatvanira jut egy autó a városban, mintegy 9800 darab van Hatvanban. Most arra hívjuk fel a figyelmet, hogy lehet autó nélkül is közlekedni. Aki biciklizik, gyalog jár vagy rollerrel az az egészségéért és a környezetért is tesz – fejtette ki a polgármester.

Babcsány Istvánné is átvette a bringás reggelijét, mint mondta, a Tiszta-tavat is körbe szokta tekerni, Hatvanban is mindenhová kerékpárral megy, ami az egészségének is nagyon jót tesz. – Mindennap mintegy hat kilométert kerékpározom, lemértük az unokámmal. Ha fáj a lábam, akkor is, mert úgy érzem, utána jobb lesz – fogalmazott.

A Kossuth téren pedig a kerékpárút mellett kínálták reggelivel a bicikliseket. Mindenki kapott reggelit, aki bringával ment iskolába vagy munkába. Mindemellett a gördeszkával és rollerrel közlekedőknek is jutott a reggeliből, hiszen ők is népszerűsítik a városban az autómentes, környezetbarát közlekedést.

Fotó: Albert Péter