Izgatottan érkeztek a diákok a DISZI-be, osztályonként foglalták el a termeket, fél órával a vizsgák kezdése előtt. A táblán már az olvasható, hogy mikor tudják megnézni az elkészült feladatokat, de a diákok még nem ezzel foglalkoztak. Telefonjaikat elkülönítve egy dobozba helyezték,  ezeket a teremből is kiviszik a 3 órás vizsga idejére. Sokan készültek energiapótlásra, minden asztalon volt harapnivaló, egy kis sütemény, csokoládé vagy cukros ital. Olyan diák is volt, aki egy plüss lámát hozott magával, őt ölelgetve próbált erőt meríteni a vizsgához.

Gyarmati Koppány úgy érzi, nincs miért izgulnia, eleget készült az érettségire. – Egy hónapot tanultam rá, és még tegnap éjszaka is olvastam. Szerintem egy hármas meglesz belőle, főleg, ha a magyar királyok a téma, mert azokat tudom – fogalmazott.

Horváth Szimonetta és Hadler Henrietta szintén felkészültnek érezi magát, ők leginkább annak örülnének, ha a Hunyadiakról kellene írniuk.

Ez az érettségi harmadik napja, a diákok már túl vannak a magyar és a matematika feladatokon. – Összesen 180-an érettségizenek nálunk, büszkén mondhatom, hogy sokan tesznek angolból és matematikából emelt szintű érettségit is. Minden rendben zajlik intézményünkben – tájékoztatott Vincze Dániel igazgató.

A középszintű történelem írásbeli megoldására a diákok 3 órát kapnak. A bolsevik ideológiáról és a két világháború közötti szovjet-orosz történelemről, a Rákosi- és a Horthy-korszakról, a magyarországi romákról, a reformációról és a zsidó vallásról is kaptak kérdéseket a diákok.