Sokan érkeztek Hatvan és környékéről a Rákellenes Világnapi rendezvényre péntek délután a Grassalkovich Művelődési Házba. Az első rákellenes világkongresszust 2000 februárjában tartották Párizsban, ekkor a résztvevők február 4-én történelmi dokumentumot írtak alá, amely világméretű összefogásra szólít fel a súlyos kór ellen. Azóta minden évben ebben a hónapban tartják a Rákellenes Világnapi rendezvényt. A hatvani eseményre eljött Rozványi Balázs, a Magyar Rákellenes Liga elnöke is, aki hangsúlyozta: a daganatos megbetegedések megelőzésében és a gyógyításában is jelentős szerepe van a testmozgásnak, ezért a szervezet 2018-at a mozgás évének hirdette ki.

Az ünnepségen Horváth Richárd polgármester személyes tapasztalatait osztotta meg arról, hogy mennyire fontos az egészség tudatos megőrzése és védelme. Hozzátette: mindannyian eljutunk életünk során egy olyan pontra, amikor is be kell látnunk, hogy egészségünk a legfőbb erőforrásunk, és felelősséggel tartozunk magunk és családunk védelméért.

A rendezvényen több előadás is elhangzott, mely a mozgás fontosságáról, a HPV oltás jelentőségéről és a fájdalomcsillapítás szerepéről szólt.

A programon a DISZI táncosai zumba bemutatót tartottak a közönségnek.