Átadták a Népkertben felépített pumpapályát, melyet bármilyen korosztály használhat, és nemcsak biciklivel, hanem akár gördeszkával, görkorcsolyával, rollerrel vagy futóbiciklivel is igénybe lehet venni. A felhasználók itt saját lendületüket alkalmazva, tekerés nélkül tudnak körbe-körbe haladni a pályán.

Horváth Richárd polgármester elmondta, hogy Hatvan Város Önkormányzata a helyi biciklis közösség támogatásával sikeresen pályázott az Országos Bringapark Programban, így jöhetett létre az új közösségi pálya. – A fejlesztés közel 50 millió forintból valósult meg, amelyhez az önkormányzat csaknem 25 millió forint támogatást kapott. Minden olyan beruházás kiemelten fontos a város a számára, amely a fiatalokról szól, hiszen szeretnénk odafigyelni arra, hogy minden korosztály megtalálja Hatvanban a számára legkedvezőbb sportolási lehetőséget – emelte ki. Hozzátette: a fejlesztések a jövőben is tovább folytatódnak a Népkertben, hiszen a Közösségi Költségvetésben a hatvaniak megszavazták egy Kölyökaréna kialakítását is.

Révész Máriusz, a Miniszterelnökség aktív Magyarországért felelős államtitkára kiemelten fontosnak tartja, hogy minél több, a fiatalok számára élvezhető mozgásforma legyen hazánkban. – Magyarországon nagyon keveset mozognak az emberek és mi szeretnénk mindenkit arra motiválni, hogy sportoljanak és figyeljenek az egészségükre. A mozgás nagyon fontos, hiszen hozzájárul az életminőségünk javításához. A pumpapálya használata nagy erőkifejtést igényel és így növeli a pulzusszámot, ennek következtében javul a vitálkapacitásunk – részletezte.

Pichler Róbert a pumpapálya kivitelezője és a Görpark Kft. ügyvezetője arra hívta fel a figyelmet, hogy a terület rendkívül sokoldalú és akár versenyek lebonyolítására is alkalmas. Továbbá kiemelte, hogy a pálya használata közben kötelező a bukósisak viselete, valamint a biztonság érdekében kesztyű és térdvédő is erősen ajánlott. A multipálya a Népkertben mintegy 950 négyzetméteren fekszik, amelyből 420 négyzetméter aszfaltozott terület, hossza pedig 156 méter. Ez a pályatípus képes a legtöbb felhasználót megszólítani kezdőktől gyakorlatilag az összes létező gördülő sporteszközzel.

Fotó: Albert Péter