Szilárd burkolat, dombok és kanyarok – így néz ki egy pumpapálya. A biciklisek itt saját lendületüket használva, tekerés nélkül tudnak körbe-körbe haladni a pályán. Ezt a pályatípust bármilyen korosztály használhatja, és nemcsak biciklivel, hanem akár gördeszkával, görkorcsolyával, rollerrel vagy futóbiciklivel is igénybe lehet venni.

Hamarosan Hatvanban a Népkertben is lesz ilyen pálya. Hatvan Város Önkormányzata ugyanis – a helyi biciklis közösség támogatásával – sikeresen pályázott az Országos Bringapark Programban. A tervek szerint az új beruházást a Népkert jobb oldalán, a főút és a játszótér közötti területen építik majd meg. Horváth Richárd polgármester örömét fejezte ki, hogy Hatvanban is megvalósulhat ilyen fejlesztés.

Az elmúlt időszakban azt tapasztaltuk, hogy azok a helyek, ahol a hatvaniak össze tudnak jönni, tudnak beszélgetni és jól érzik magukat, azok mind-mind népszerűek, ha pedig ezt össze tudjuk kötni a testmozgással, az egészséges életmóddal, azt gondolom hogy az egy hatalmas siker. Ennek kiváló példája a nemrég átadott futópálya, és ilyen lesz a pumpapálya is – mondta a városvezető.

A teljes beruházás várhatóan szeptemberben készül el, a fejlesztés nagyjából 50 millió forintból valósul meg, amelyhez az önkormányzat csaknem 25 millió forint támogatást kap.

Kezdőkép: Illusztráció (Tura, pumpapálya)