Már hagyomány Hatvanban, hogy Tótpál Szilvia énekkurzusa záró rendezvényt szervez, ebben az évben is nagy érdeklődés övezte a programot. A Nagy Endre Rendezvényteremben több mint egy tucatnyian léptek fel, az előadók sorra váltották a fellépő ruhákat, hogy egy adott dal hangulatát még jobban előidézzék. – Izgalmas évet tudhatuk maguk mögött, az idei koncertre is nagyon sokat készültünk. Igyekeztem színes előadást összeállítani, ezért a műsorban több stílus is képviselteti magát. Folyamatosan jönnek az új ötletetek az előadásokkal kapcsolatban és nagyon motiváló átélni, ahogy megvalósul egy fellépés – emelte ki Tótpál Szilvia, operaénekes.

Ambruzs Berill egy Puccini áriát adott elő, illetve egy duettet is énekelt Tótpál Szilviával. – Már gyermekként is megérintettek a dalok, és zeneiskolás is voltam, majd Hargitai Gézánál és Szabó Krisztinánál tanultam. Az évek alatt a zene egyre fontosabbá vált számomra – emelte ki. Hozzátette: az ünnepi koncertre nagyon sokat készültek, azonban a vírus megnehezítette a próbákat, ugyanis többnyire online módon zajlottak.

 

Czine Eszter Az Álomutazó című eladásból az Álomvilág dalt adta elő a közönségnek. Az énekes elmondta, már gyermekkorában kialakult a zene szeretete. – Mindig fogékony voltam a zenére és a táncra, az egész családom nagyon muzikális. Tanulmányaim során kórustag voltam, ahol sok időt töltöttünk szólam tanulással és énekléssel, majd Tótpál Szilvia vett a szárnyai alá és nagyon sokat fejlődtem általa – mondta Czine Eszter. Tótpál Szilvia és növendékei az idei koncertet az adventi időszak hangulatához igazították, a központba a szeretetet, a hálát és az örömet helyezték.

Fotó: Albert Péter