Izgatott gyerekekkel telt meg szerda délelőtt a Hatvani Szent István Általános Iskola tornaterme, ugyanis a jégkorongsportot népszerűsítő országos roadshow érkezett az intézménybe. Szuper Levente profi jégkorongozó, Knoch Viktor, olimpiai bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázó és Kiss Andrea válogatott jégkorongozó személyesen ismertették a jeges sportok előnyeit, és beszéltek a sportélet előnyeiről. Elmondták, hogy a hivatásuknak köszönhetően rengeteget jártak külföldön, nyelveket tanultak meg és számos elismerésben részesültek. A diákok kezükbe vehették Szuper Levente sisakját és kesztyűit is, de a szervezők több feladattal is készültek erre az alkalomra. – Egy kisfilmet is levetítünk a diákoknak, illetve részletesen beavatjuk őket a pályafutásunk egy-egy állomásába. Emellett interaktív játékokat is hoztunk a gyerekeknek, hogy erről a programról egy laza és vidám élményük legyen – mondta Szuper Levente. A sportoló hozzátette: azt tapasztalják, hogy a jeges sportok egyre inkább népszerűbbek az országban, de külön elismerés illeti Hatvant, ahol láthatóan nagyon erős a jégkorongsport szervezése és népszerűsítése.

A legérdeklődőbb gyerekek személyesen is oda mehettek a profikhoz és feltehették a sporttal kapcsolatos kérdéseiket nekik. A gyerekek ajándékokat is kaptak: Szuper Levente jégkorongokat és sportkártyákat is dedikált nekik.

A sportolók a programon nemcsak a jeges sportokat népszerűsítették, hanem alapvetően az összes mozgásforma jótékony hatására hívták fel a figyelmet.