Egy hatvani fitneszszaküzlet előtt gyűltek össze a mozgás és a súlyok szerelmesei, ugyanis egy szemináriumi körút keretében két sportolónak tehettek fel kérdéseket táplálkozással és edzéssel kapcsolatban. Simon Szimonetta fitneszvilágkupa-bajnok és Vörös Zoltán világbajnok-testépítő látogatott Hatvanba. Simon Szimonetta rámutatott: tiszta étkezés nélkül nincs eredmény, fontos, hogy rendszeresen és egészségesen egyen az, aki szeretné átformálni a testét. Emellett véleménye szerint a súlyzós edzések is nagyon fontosak. – A nagyobb súlyokkal végzett edzésekkel lehet a legjobban alakulni. A nők sokszor megijednek ettől, mert azt hiszik, hogy túl izmosak, vagy férfiasak lesznek, de ez nem igaz, ez csak segíti a formálódásukat. Emellett nem árt alkalmanként kardióedzéseket is végezni – fejtette ki.

Vörös Zoltán eddigi legnagyobb súlya 142 kilogramm volt, jelenleg pedig 135 kilogrammot nyom. A testépítő bajnok elmondta, hogy edzéseit helyes táplálkozással egészíti ki, de azt tanácsolja, aki most kezd bele az egészséges életmódba, ne hirtelen akarjon mindent megreformálni az életében. – Egy kezdőnek nem kell teljesen átalakítania a tápanyagbevitelét, az a jó, ha lépésről lépésre halad. Persze a kívánt cél is fontos, mert más-más ételeket kell fogyasztania annak, aki izomtömeget akar fejleszteni és annak, aki a testzsírszázalékát szeretné csökkenteni – mondta.

A beszélgetés után Simon Szimonetta és Vörös Zoltán átmentek egy közeli, hatvani edzőterembe. Itt többen érdeklődtek tőlük, hogy egy-egy gyakorlatot miként kell helyesen végrehajtani, a sportolók pedig megmutatták nekik a helyes gyakorlatokat.