– A Ghraoui a prémium kategóriás csokoládégyártás tekintetében abszolút a világpiac meghatározó szereplői közé tartozik – közölte Szijjártó Péter külügyminiszter a hatvani csokoládégyár-beruházás indításáról szóló sajtótájékoztatón.

A fejlesztés legalább 540 új munkahelyet jelent a településen. Első körben egy 12 ezer négyzetméteres üzemcsarnokot épít a cég, a jövőben azonban folyamatos bővítést terveznek. Horváth Richárd polgármester rámutatott: a befektetőknek kedvező környezetet kínálnak Hatvanban. Ennek köszönhető, hogy egyre több ipari beruházást jelentenek be a településen.

– Ezen kívül több nagyberuházás valósul meg a városban, és így Hatvan tovább erősíti a térségben betöltött pozícióját, a hatvaniak pedig egyre büszkébbek lehetnek a városukra –tájékoztatott Horváth Richárd.

A Ghraoui Csokoládé Manufaktúra igazgatója azt mondta: a fejlesztés nemcsak ipari, hanem turisztikai szempontból is fontos lesz a városban. Úgy fogalmazott: Hatvan lehet a csokoládégyártás Mekkája.

– Szeretnénk egy kis képzési központot nyitni a gyerekeknek Hatvanban, hogy a csokigyártás művészetére tanítsuk őket. Egy csokoládémúzeumot is szeretnénk építeni, amely sok látogatót vonz majd és terveink szerint egyre több munkahelyet teremtünk – ismertette Dassam S. Ghraoui.

A több mint hétmilliárd forintos beruházást a magyar állam másfél milliárddal támogatja. A tervek szerint a hatvani csokigyár 2017 novemberében kezdi meg a működését. Főként exportra termelnek majd.