A Hatvany Lajos Múzeum, Császári porcelánok, királyi kerámiák című tárlata október 30- ig látogatható. A kiállításon a Hüttl-Aquincum, a Herendi, a Hollóházi és Zsolnay-gyárak törékeny tárgyait láthatják az érdeklődők. Továbbá helyi ásatásokon talált kerámia elemekkel, illetve modern stílusú porcelán ereklyékkel is ismerkedhetnek.

Kökény Ferenc, a Hatvany Lajos Múzeum igazgatója elmondta, hogy a tárlat finoman megmunkált szobrokat és dísztárgyakat, illetve a gondosan formált étkészleteket mutat be. – Klasszikus porcelán étkészletek, illetve épületkerámiák is láthatók a tárlaton. A kiállítás áttekintést nyújt a porcelánok megjelenésnek színtereiben. Továbbá, olyan tárgyak is láthatók, melyeket nemes családok alkalmaztak az ünnepi asztalokon, ugyanis a kiállított darabok a minőség kedvelő emberek számára is elérhetőek voltak – részletezte.

A Hatvany Lajos Múzeum új tárlatokkal is készül, így a a jövőben a hatvani piacosodást is feldolgozzák, melynek keretében néprajzi vonatkozású tárgyakat is láthatnak az érdeklődők. Továbbá terveik között szerepel egy régészeti workshop megvalósítása.

Kezdőkép: archív