Idén rendhagyó módon szervezték meg a pedagógus napot, a vírus miatt minden intézményben külön-külön zajlottak a köszöntések. A Hatvani Kossuth Lajos Általános Iskolában is számos kitüntetést osztottak ki ez alkalomból. Horváth Richárd polgármester kiemelte, a vírushelyzet különösen nagy terhet rótt a pedagógusokra, a digitális oktatás során nehéz és fontos feladat hárult rájuk az elmúlt időkben, éppen ezért is fontos, hogy megköszönjék a munkájukat.

Polonkai Zoltánné, az intézmény igazgatója vehette át a „Hatvany Irén kitüntető emlékérem – az ifjúságért” elismerést. Méltatásában kiemelték, hogy szakmai fejlődése érdekében rendszeresen részt vesz továbbképzéseken, konferenciákon, értekezleteken, valamint a vezetői kompetenciákat fejlesztő továbbképzéseken. Vezetőként egyaránt nyomon követi a társadalmi változásokat, a megújuló oktatási reformok elvárásait, és fáradhatatlanul segíti kollégáit a magas színvonalú munkavégzésben. A Kossuth iskola 2011-től hat alkalommal nyerte el a „Heves megye legeredményesebb városi iskolája” címet, mely a pedagógusok és tanulók felé tanúsított segítő odafigyelésével, iránymutatásával valósulhatott meg. Vezetett intézménye akkreditált kiváló tehetségpont, emellett egyre több megyei, térségi, illetve országos verseny helyszíne. Polonkai Zoltánné elmondta, nagyon meglepte, hogy neki ítélték a díjat, mint fogalmazott, ezt azoknak is köszönheti, akik támogatták őt az elmúlt évek alatt. – Nagyon boldog vagyok, örülök ennek a kitüntetésnek. Azonban ez nem egyedül az én érdemem, ez csapatmunka. Ahhoz, hogy ezt a díjat megkapjam, kellett egy nagyon jó tantestület és családi háttér. A támogatásuk vezetett el oda, hogy megkaphattam most ezt az emlékérmet – fejtette ki.

A Kossuth iskola több pedagógusa is Miniszteri Elismerő Oklevelet kapott. Székelyné Kiszel Erika, Oroszlán Anett és Varsányi Gábor közösen, a diákok versenyfelkészítésében nyújtott kiemelkedő munkájukért részesültek a kitüntetésben. Mellettük miniszteri oklevelet vehetett át Gyárfásné Kovács Marianna is, aki 24 éve dolgozik az intézményben földrajz-biológia szakos tanárként. Laudációjában kiemelték, hatalmas szakmai tudással és nagy lelkesedéssel szervezi hosszú évek óta a Na-Túra természetismereti szaktábort, ami nagyon népszerű a diákok körében. Emellett a Szitakötő folyóirat helyi koordinátoraként rendszeresen szervez szakmai továbbképzéseket. Gyárfásné Kovács Marianna elmondta, számos dologra büszke, nehéz feladat kiemelni pályafutásából fontosabb pontokat. – Ennyi évvel a hátam mögött kiemelni eseményeket nem könnyű. Esetleg a Na-Túra tábort tudnám megemlíteni, tizenhét évvel ezelőtt hívtam életre, és azóta is nagy sikere van. Talán ezt tekintem az életművemnek – fogalmazott.

A pedagógus nap keretében az Emberi Erőforrások Minisztériumának kitüntetéseit, a Pedagógus Szolgálati Emlékérmeket is átadták, ezeket Sándor Ferencné, Berta Edit, Füredi Györgyné és Tóthné Hegedűs Gabriella kapták, emellett az ünnepségen többen részesültek polgármesteri jutalomban is.