Színes fényképek díszítik a Hatvani Galéria falait, ugyanis megnyílt Podonyi János legújabb kiállítása. Az amatőr fotográfus a különböző korok színes népviseleteiről és tájegységek öltözékeiről készített felvételeit gyűjtötte bemutató formába. A tárlaton portrékat és egész alakos képeket láthatnak az érdeklődők. A kiállítást Tompa Z. Mihály, a Hatvani Galéria vezetője nyitotta meg, beszédében méltatta az alkotó műveit.

Podonyi János fiatal korában kezdett el fotózni, majd a családalapítás miatt kihagyott pár évet, nyugdíjas korában viszont újra kezdte a régi szenvedélyét, az alkotó számtalan eseményen megfordult már, mindig keresi az új témákat. – A kiállított képeim több helyszínen készültek, gyakran látogatok el különböző folklór rendezvényekre fényképezni. A palóc fesztiválon például azt tapasztaltam, hogy az emberek nagyon büszkék voltak a viseletükre. Szívesen álltak modellt nekem és szerették, ha fotóztam őket a szép ruhájukban – emelte ki.

Hozzátette: a fotózásai során, számos különböző stílusú és életvitelű emberrel találkozott már, baráti kapcsolatok is kialakultak, amiknek nagyon örül.

A tárlatot a Polifónia Vegyeskar színesítette, akik Regős Zsolt karnagy vezényletében egy kánont is előadtak. Podonyi János kiállítása már látogatható, így a fényképeket bárki megtekintheti a Hatvani Galéria falain.

Fotó: Albert Péter