Twisterek, Drop Shot műcsalik. Ezek az eszközök a plasztik halakkal való horgászat elengedhetetlen kellékei. Erről és az általuk kialakított horgász kultuszról tartott előadást Medgyasszay Csaba horgász a Széchenyi Zsigmond Vadászati Múzeumban. A „Horgásszunk okosan” című interaktív programjában elmesélte gondolatait és eddig megélt tapasztalatait a horgászattal kapcsolatban

– Négy éves korom óta ez a hobbim, és amióta rájöttem, hogy számomra a pergetéssel való fogás okoz igazán örömöt, igyekeztem ennek rejtelmeibe elmerülni. Járom az ország és világ tavait, és arra törekedem, hogy a fizika mai tudása alapján is megfejtsem, hogy egy-egy kifogott hal miért akadt a horgomra – mesélte Medgyasszay Csaba.

Hozzátette: bár nagyon sok mindent megtanult a ragadózók étkezési szokásairól, úgy véli, tuti trükk nem létezik a kifogásukra, hiszen minden víz más-más lehetőséget és titkot rejt. Inkább arra sarkallja ezen sport kedvelőit, hagyatkozzanak a megérzéseikre és ne a horgásztársak ismereteire, hiszen lehetséges, hogy egy mások által kevésbé kedvelt hely kiválasztása után szép fogásokkal térhet haza.