Már hagyománnyá vált, hogy nemzeti ünnepünkhöz közeledve sajtófotó kiállítás nyílik a Hatvani Galériában. Idén már ötödik alkalommal rendezték meg az eseményt, amelyet idén is nagy érdeklődés övezett.

– Nagy megtiszteltetés, hogy ebben az évben én nyithatom meg a galériát, melyre mintegy 300 fotót neveztek amatőr és profi fotósok egyaránt. A zsűri igyekezett a legjobb képeket kiválaszatni, így 10 művész közel 200 alkotása díszítheti az intézmény falait. Külön öröm látni, hogy fiatal tehetségek is neveztek és bízom benne, a jövőben minél többen éreznek magukban bátorságot megmutatni, hogy ők hogyan látják a világot – fogalmazott Szinyei András alpolgármester köszöntőjében.

Buborék Roland tavaly kezdett fotózni, de máris szép eredményeket ért el. Most a természetfotós különdíjjal és a legjobb diákfotósnak járó emléklappal térhetett haza. Roland elmondta, hogy bár sok  szabadidős tevékenységnek hódol, a fényképezés áll a legközelebb hozzá.

 

– Fotóztam már a városban zajló építkezésekről is, de úgy gondoltam, a versenyre a Horváthországban készült tájképeimmel nevezek – mesélte a fiú.

sajtofoto_kiall_16

– A portré számomra a legérdekesebb téma, hiszen roppant nehéz visszatürközni egy személy adott pillanatnyi érzéseit egy fotón – kezdte Ács Edina. Hozzátette: véleménye szerint, ez a hobbi egy életérzés, melyet csak teljes elkötelezettséggel lehet csinálni. A fiatalokat pedig arra biztatja, ha éreznek magukban ambíciót, próbálják ki magukat a szakmában, hiszen láttatni másokkal a saját világszemléletünket, a leghálásabb dolog.

sajtofoto_kiall_15

A fotók elbírálása során nem volt könnyű dolga a zsűrinek, hiszen megannyi színes, érdekes, de mindenképp szemetgyönyörködtető alkotás közül kellett kiválasztani a legjobbakat.

 

A megnyítón műsorukkal közreműködtek az Újhatvani Római Katolikus Általános Iskola diákjai, valamint Kondek Zsolt és Czmorek Piroska, akik egy forradalmi dalt adtak elő a közönségnek.

 

Díjazottak:

Legjobb fotósorozat: Albert Péter

Legjobb eseménysorozat: Kovács József  Yoko

Legjobb városfotó, legjobb fotósszem: Kovács Ferenc

Legjobb sportfotó: Albert Péter

Portrék és városképek, kísérletező fotós kategória legjobbja : Ács Edina

Legjobb természetfotós különdíj: Márkus Tiborné

Természetfotós különdíj és Legjobb diák fotós: Buborék Roland

Legjobb riportfotó: Podonyi János

Legjobb természetfotó fődíj: Dr. Tímár Tamás

Legjobb pillanatkép: Kovács Péter

Legjobb éjszaki városkép fotó: Ocsovai Zoltán

Legjobb sajtófotó /fődíj/  : Albert Péter