Hatvanban az utóbbi időben kiemelt fontosságúvá vált a környezetünk védelme. Ennek része volt a múltheti sörfesztiválon bevezetett repohár is, amivel a programon keletkező hulladék mennyiségét lehetett jelentősen csökkenteni azzal, hogy újrahasznosítható pohárból lehet inni. Mindemellett többször tarottak már szemétszedési akciót, ahol a város kül- és belterületein is összegyűjtötték a hulladékokat, de ültettek fákat is több helyen a településen. Most, október 22-én a TeSzedd akcióhoz csatlakoznak és ismét szemétszedésre hívják a hatvaniakat.

A környezettudatosság egyre hangsúlyosabban és rendszeresebben jelenik meg a város mindennapjaiban. Ennek részeként a Pro Natura Mozgalommal közösen az önkormányzat csatlakozik a TeSzedd! akcióhoz, így pénteken 14 órától várjuk a jelentkezőket a Kossuth térre. Már nagyon sok civil szervezet, oktatási intézmény és cég is jelezte, hogy jön, de önállóan is lehet csatlakozni – tájékoztatott Jagodics Milán kabinetfőnök.

A várost több területre osztották fel, és így egyszerre több csapat fogja megtisztítani ezeket a helyeket. Vannak külterületi részek is, a város szélei, mint például a sokszor szemetes Turai út, de belterületen is fognak dolgozni. Az akció keretében szemeteszsákot és kesztyűt is biztosítanak a szervezők, és eső esetén is megtartják a programot. Erre esőkabáttal készülnek.