Már hagyomány a Sörfesztivál Hatvanban. Az esemény egyre több embert vonz. Az időjárás előrejelzések szerint jó idő lesz, ha mégis csökken a hőmérséklet, akkor sem kell megijedni, lesz fűtés is. A sátor már készen áll, mivel a múlt heti Harcosok Éjszakáját már itt tartották, de a díszítése még folyamatban van. A klasszikus elemekkel szépítik a helyszínt, az őszi színek dominálnak.

Lestyán Balázs elmondta, az idei év újdonsága, hogy a sátor alja fa padlóburkolatot kapott. – A fesztiválon több mint húsz fajta sört kóstolhatnak a vendégek. Hagyományos és kézműves sörök is lesznek, illetve a Hatvany Serfőzde is képviselteti magát. Mindemellett vidámpark is vár mindenkit a helyszínen – mondta Lestyán Balázs.

Nagy hangsúlyt kapnak a színpadi programok is. Pénteken 17 órakor nyit a sátor, ahol a 17.30-kor a Hatvani Fiúk kezdenek, majd ezután tartják az ünnepélyes megnyitót, 20:30-kor pedig Fenyő Miklós lép fel. Másnap a Follow the Flow és az Edda tagjai állnak a színpadra, majd Retro dicoval zárul az est. Vasárnap hatvani zenekarok szórakoztatják a közönséget, végül 19 órakor a Treff zárja a háromnapos fesztivált.