„Társadalmi szerepvállalás” néven partnerségi napot tartott a Heves Megyei Civil Információs Centrum Hatvanban, melynek a Grassalkovich-kastély adott otthont. Többek között olyan multinacionális cégek is elfogadták a meghívást, mint a Robert Bosch Elektronika Kft. és a DM üzletlánc.

Kovácsné Somogyi Mónika az Egri Norma Alapítvány képviselője elmondta, az a céljuk, hogy a megyei civil szervezeteknek segítséget nyújtsanak. A civil szervezetek képviselői ingyenes képzéseken vehetnek részt, és szakembergárda segíti őket a további teendők koordinálásban.

– Az a célunk, hogy a megyei civil szervezetek hatékonyan és gördülékenyen tudjanak tevékenykedni, és olyan kapcsolatokat alakítsanak ki akár gazdasági vagy a döntéshozói szférával, amire egyéb módon nem lenne lehetőségük. Igyekszünk bevonni őket ingyenes oktatásokba. Szakembergárdánkkal azon dolgozunk, hogy a további teendőik koordinálásban is támogatni tudjuk őket – mondta el Kovácsné Somogyi Mónika, az Egri Norma Alapítvány képviselője.

Lestyán Balázs alpolgármester szerint a társadalmi szerepvállalásnak négy pillére van a város életében.

– A vállalatok és civil szerveztek együttműködésének sikerét mutatja, hogy az évekkel ezelőtt megalapított Hatvan Város Partnere díj jövő évben is kiosztásra kerül – tette hozzá.

Kovácsné Somogyi Mónika bízik benne, hogy a jövőben Hatvanban is lehetőségük lesz megrendezni az „5 percünk a tiéd” programjukat, melynek keretein belül a gazdasági szféra szereplői testközelből megismerkedhetnek a civil szerveztek tevékenységeivel.

A rendezvény keretében többek között előadást tartott Dr. Barabás Tamás, a PILnet Alapítvány képviselője és Simon Tamás őrnagy, aki a „Börtön a Városért” programjukat mutatta be a hallgatóságnak.