Tizenöt napirendi pontról tárgyaltak a képviselők a keddi rendkívüli testületi ülésen. Nagy sikere van az idén bevezetett új támogatási formáknak, amelyekre már lehet pályázni. Az önkormányzat kiemelten támogatja az első lakáshoz jutókat, a gyermekeket nevelő családokat, a nyugdíjasokat illetve az első tanévüket kezdő gyermekek szüleit. – Az új támogatási formák rendkívül népszerűek a városban, rengeteg igény érkezik be, a hivatal folyamatosan dolgozza fel a kérelmeket. Most az egyes támogatásokra szánt kereteket osztottuk fel, ezek arányairól hoztunk döntést – közölte Horváth Richárd polgármester. Hozzátette: Hatvan sohasem volt ennyire stabil és erős gazdaságilag, mint jelenleg, az új támogatási formák épp ezért valósulhatnak meg.

A képviselők elfogadták a VOKE Liszt Ferenc Művelődési Ház felújításával kapcsolatos közbeszerzési eljárások határozatait is. – A Dalival kapcsolatban mostantól már a kivitelezéseket intézzük. A felújítás összesen 140 millió forintból valósul meg, amelyben benne lesz a teljes belső felújítás, a fűtésrendszer, a gépészet, a vízvezetékrendszer, az elektromos hálózat illetve a belső berendezések teljes felújítása is – részletezte a városvezető.

Szó volt még a másfél milliárdos Zöldülő Város beruházásról is, amely a könyvtár Kossuth téri épületét, a belvárosi piacot illetve a környező zöldfelületek felújítását célozza meg. Ezt az összeget egy sikeres pályázattal nyerték meg, most a testület pedig döntött a könyvtár épületéhez kapcsolódó kivitelezési munkákhoz szükséges közbeszerzés végeredményéről.

Döntés született arról is, hogy a hatvani önkormányzat napvitorlákat és homokozókat telepít a város több közterületi játszóterére. – Ez egy városi kezdeményezés volt, melyet szívesen fogadtunk, hiszen szeretnénk szorosan együttműködni a város lakóinak igényeivel, észrevételeivel. Most arról döntöttünk, hogy mely kivitelező fogja elvégezni a beruházást – mondta Horváth Richárd polgármester.

A képviselő testület szavazott a tulajdonosi hozzájárulás megadásáról a Hatvani Vasutas Lövészklub részére lőtéri beruházáshoz.  – Az ingatlan és a telek, melyen a lövészklub működik, önkormányzati tulajdon. Az épületben hamarosan beruházások valósulnak meg, most a tulajdonosi hozzájárulást adta meg az önkormányzat a fejlesztés érdekében – fejtette ki a városvezető.

Fotó: Bátor Henrietta