– Gyakorlatilag a következő napokban éjjel-nappal dolgozni fogunk azért, hogy hétfőre minden hatvani óvoda és bölcsőde ki legyen fertőtlenítve és még nagyobb biztonsággal térhessenek oda vissza a dolgozók és a gyermekek – mondta Nagy Tímea, a Megoldás60 takarító cég vezetője. Az egyéni vállalkozó, amikor meghallotta, hogy ezek az intézmények május 25-től visszatérhetnek a normális működési rendhez, rögtön felajánlotta az önkormányzat felé önkéntes segítségét.

A takarító cég egy éve működik Hatvanban és rendelkezésükre áll egy ipari célra felhasználható ózongenerátor is. Ez a készülék minden olyan helyen képes kifertőtleníteni, ahol az általános takarítás nem lenne olyan hatékony, mint az ózongáz. Így a kárpitokon, a szekrények mögötti részeken és a játékok legapróbb darabjain sem maradhat életben egyetlen vírus vagy baktérium sem.

– Hétfőig szorít az idő bennünket, ezért megkerestem Torda Tibort, mivel neki szintén van ilyen eszköze. Korábban nem volt dolgunk egymással, de a jó ügy érdekében ő is készségesen ajánlotta fel az ózongenerátorát. Így közös erővel sikerül valamennyi intézményben végeznünk hétfőig – közölte Nagy Tímea.

A szakemberek ma este a Hatvani Varázskapu, Gesztenyéskert és a Vörösmarty téri Óvodával kezdik a munkát.

Kezdőkép: archív – bölcsődei életkép