Kedden az óvodások vették birtokukba az FC Hatvan pályát, ugyanis ismét megszervezték számukra az ovifesztivált. A sportesemény a Bozsik intézményi program része volt, melyet évente négy alkalommal rendeznek meg óvodásoknak a város valamennyi intézményének részvételével. Az FC Hatvan edzői hetente egy alkalommal minden óvodába kijárnak, hogy a gyerekeknek megtanítsák a futball lényegét, megszerettessék velük a sportot és a mozgást.

A keddi program célja leginkább a játék és a mozgás öröme volt. – Ezen a napon mindenki egyformán győztes, a legfontosabb az, hogy a gyerekek örömtelien és derűsen éljék meg ezt a sporteseményt – mondta Ofella Zoltán, az FC Hatvan elnöke.

A kicsik jó hangulata pedig nagyon is érezhető volt, a legtöbben felszabadultan és vidáman próbálták a labdát bekeríteni vagy gólokat rúgni. Tajti István és Balázs Márton a Hatvani Gesztenyéskert Óvodából érkeztek, mindketten azt mondták: szeretik a focit és nagyon örültek, hogy kilátogattak az FC Hatvan pályára.

A játékokban nemcsak a fiúk, de a lányok is szívesen részt vettek, ők is ügyesen közreműködtek a csapatok sikerében. – A foci lényege, hogy a labdát be kell rúgni a kapuba – közölte az óvodás kislány.

Győri Donát is nagyon szeret focizni, azt mondja: felnőttként futballedző szeretne lenni, de addig a legfőbb célja a sok mozgás. – Azért járok edzésre, mert akkor nagyon sokat mozgok és otthon már nem vagyok annyira izgága – részletezte a kisfiú.

A keddi ovi-foci fesztiválon 226 gyermek vett részt, akik az egy órás mozgás és gyakorlás után feltehetően kellemesen elfáradtak.

Fotó: Albert Péter