A Hatvanban megrendezett szakmai konferencián bemutatták a Nemzeti Pedagógus Kar munkáját, emellett a rendezvényen az óvodákat érintő változásokról is szó esett. A résztvevőket Horváth Richárd polgármester köszöntötte, aki elmondta, hogy Hatvanban folyamatosan nő a gyerekszám, éppen ezért már bővíteni is kellett az óvodai férőhelyeket. Románné Kolozsi Andrea Mónika Heves megyei területi elnök elmondta, ez a konferencia megfelelő alkalmat nyújt arra, hogy szakmai útmutatóval lássák el a pedagógusokat. – Nagyon sok változás várható az óvodák életében, éppen ezért olyan előadókat hívtunk meg a szakmai konferenciára, akik ezekkel kapcsolatosan információkat tudnak adni – mondta el Románné Kolozsi Andrea Mónika.

A rendezvényre nemcsak az intézményvezetőket, több óvodapedagógust is meghívtak. Varsányiné Kondek Mónika, a Hatvani Varázskapu Óvoda vezetője rámutatott, a törvényi változások több ponton is érintik munkájukat. – Hároméves kortól kötelező lesz az óvodáztatás, de nem ez okozza a legnagyobb fejtörést. Hatéves kortól tankötelesek a gyerekek, tehát iskolába kell menniük. Ám sok olyan óvodásunk van, akik még erre nem értek meg, és szeretnénk még egy évig óvodában fejleszteni őket. Erre biztosan lesz megoldás, ezért is jók az ilyen konferenciák, mert válaszokat kaphatunk a kérdéseinkre – mondta.

A Nemzeti Pedagógus Kar immár öt éve segíti a tanárokat. Iszák Tibor, a kar elnökhelyettese előadás keretében mutatta be a kar szakmai munkáját. A rendezvényen emellett több előadást is meghallgathattak a jelenlévők, így szó esett a tanintézményekben megjelenő digitális módszertanról és a tanulói lemorzsolódás megelőzésének támogatásáról is.