Öregdiákok gyülekeztek a Széchenyi István Római Katolikus Technikum és Gimnázium épülete előtt. A találkozó célja az volt, hogy megemlékezzenek az osztály 50. évfordulójáról. Az eseményre az osztályfőnök is eljött. A 85 éves Soós József elmondta, mi a titka a régóta fennálló közösségnek: – Az, hogy rendkívül jó szellemű gyerekek voltak diákkorukban is. Nem volt klikkesedés. Nem volt a tagok között ellentét. Ez a mai napig tart. A gyerekek lelkületéből fakad ez – fogalmazott.

Vincze Anna, a német tagozatos gimnázium volt tanulója vállalta magára az osztálytalálkozó megszervezését. Mint mondta, az iskolában eltöltött 4 év fiatalságának legszebb időszaka volt. – Tudnám sorolni azt, mikor tanulmányi versenyre, őszi munkára, vagy színházba mentünk. Vagy egyszerűen csak együtt voltunk, mert szerettünk egymással lenni. Szerintem egy jó közösség titka, a szeretet. Ha ez megvan, akkor minden van. Viszont, ha nincs szeretet, akkor nincs semmi – hangsúlyozta.  

Az esemény egy rendhagyó osztályfőnöki órával folytatódott. Az öregdiákok, egy ötven évvel ezelőtt palackozott borral ajándékozták meg a volt osztályfőnöküket. Majd azokról az osztálytársaikról is megemlékeztek, akik már nem lehetnek közöttük. Az elhunytak tiszteletére fehér galambokat röptettek az osztályterem ablakából.