Jégbirodalommá varázsolták a Nagy Endre Rendezvénytermet a szombat esti városbálra. A fehér és a kék színek domináltak, kristályokkal erősítve a hangulatot. Ebbe a világba érkeztek meg a vendégek, hogy ismét egy jótékony célért bálozzanak. Hiszen a városbál mindig egy jó ügyről szól. Első évben a Fogyatékkal Élők Nappali Intézményét, aztán a hatvani mentőszolgálatot, tavaly pedig a Szociális, Gyermekjóléti és Egészségügyi Szolgálat Védőnői Szolgálatát segítették. Most a gyermekorvosi rendelők váróinak klimatizálását, komfortosabbá tételét  tűzték ki célul. – A hatvaniak, mint korábban már nagyon sokszor, most is megmutatták: ha egy jó ügyért összefognak, akkor nincs lehetetlen. Megmozdul a város és segít, ha szükség van rá – fogalmazott Horváth Richárd polgármester.

A báli nyitótánc ezúttal palotás volt, amit a Hatvani Szent István Általános Iskola diákjai mutattak be. Szabó Krisztina és Pető Martin operettslágerekkel, a Salsa Mojito pedig táncával szórakoztatta a közönséget. Ungár Anikó a hagyományos bűvészetet hozta el a városába: előadásában klasszikus eszközökhöz nyúlt, és többeket is bevont a mutatványba. –  Egy bizonyos érzés alapján választom ki azokat, akiket ilyenkor magamhoz hívok. Ránézek valakire és tudom, érzem, hogy vele jó lesz együtt dolgozni – avatott be a kiválasztás rejtelmeibe Ungár Anikó, aki évtizedes múlttal a háta mögött még mindig izgatottan, izgalommal telve áll a közönség elé.

Wolf Kati pedig nem csak az utóbbi évek slágereit, hanem a Vuk betétdalát is elénekelte. A Sunny Dance Band pedig hajnalig játszott, hogy a jótékony hatvaniak pirkadatig táncolhassanak.

 

Fotó: Albert Péter