Négy lőrinci gyermekért indult összefogás most Hatvanban és környékén. A testvérek szörnyű tragédiákon mentek keresztül az eltelt évek alatt. Szüleiket korán elveszítették: 2013-ban édesanyjuk, két évvel később édesapjuk is meghalt. A nevelésüket a nagyszülők vették át, eddig ott éltek velük, azonban a koronavírus miatt tavaly decemberben nagypapájuk, múlthéten pedig a nagymamájuk is elhunyt. A négy testvér most még árvább lett, jelenleg nagynénjük gondoskodik róluk.

A két nagyobb gyermek Zalán és Csanád már középiskolás, mindketten a Bajzába járnak, kiváló eredményeik vannak. Zalán tavaly TDK versenyen országos második helyezést ért el dolgozatával, ahol azt kutatta, miként lehetne tovább fejleszteni a magyar oktatást. Kővári Éva, Csanád osztályfőnöke elmondta: amint meghallották, hogy mi történt, azonnal összefogtak a diákok, a szülők és a teljes tantestület. Mindenkit nagyon megrázott a hír, és mindenki azonnal cselekedett.

A testvéreknek hosszútávú támogatásra van szükségük, éppen ezért a Bajzában a Diákönkormányzat azt tervezi, hogy ezentúl negyedévente tartanak nekik gyűjtést, amikor is tartósélelmiszerrel segítenék a mindennapjaikat.

Aki szeretné anyagilag támogatni őket a következő számlaszámon teheti meg:

Kómárné Makó Andrea 11773391-00762696