A Gigászok SE tagjai újabb eredményeket értek el, most az Országos Gyermek Úszó Bajnokságon Hódmezővásárhelyen, és az Országos Cápa Úszó Bajnokságon, amit Szegeden rendeztek meg. Az országos megmérettetéseken a Gigászok SE tagjai közül 3-3 versenyző vett részt.

– Legeredményesebben Szabó Arnold szerepelt, aki 50 méter gyorsúszáson országos bajnoki címet nyert, 100 méter hátúszáson ezüst, míg 200 méteren bronzérmet szerzett. Az első éves lányok közül Kajzinger Janka csak néhány századdal maradt le a döntőről, 200 méter mellúszáson 9. helyezést ért el – részletezte Prouteau Éva edző, szakosztályvezető. 

A szakosztályvezető azt is elmondta, hogy a szezonban rekreációs úszásra járók közül, Czank Csepke a Balaton átúszáson sikeresen teljesítette az 5,2 kilométeres távot. A sportegyesület júliusban úszótáborokat is szervezett, a legkisebb tagok egyhetes turnusokban erősíthették úszástudásukat a Hatvani Strandfürdő területén. Idén közel 90 fiatal vett részt ezeken a foglalkozásokon. A szokásos nyár eleji úszásoktatáson pedig 70 gyermek ismerkedett a vízzel és sajátította el az alapokat. 

Prouteau Éva hozzátette, hogy a Gigászok Sportegyesület Úszószakosztály tagjai augusztusban megérdemelt pihenésüket töltik.

Fotó: Gigászok SE

A bajnokságon résztvevő úszók: Burus Bodza, Fehér Abigél, Jele Sára, Kajzinger Janka, Révész Zsombor, Szabó Arnold
Edzőik: Prouteau Éva, Fehér Tamás
Táborvezetők: Farkas Vanda, Podonyi Gabi, Fehér Szilvia, Sátorhegyi Kata